עקרונות לתכנית עסקית למסעדות
זה לא סוד שתחום המסעדות הוא די נפיץ בשוק המזון וחלקם הגדול נסגרות בתום השנה הראשונה לפעילותם ואם חשבתם לפתוח מסעדה , אתם חייבים לעבוד לפחות שנה שלמה כהתלמדות ואף להשתלם בקורס ניהול מסעדות כחלק בלתי נפרד ובמקביל לתכנית העסקית .
הדבר הראשון שעלכם להבהיר היא סיבת קיומה של המסעדה ומה הופך אותה לייחודית ,חקר שוק ודמוגרפיה וכיצד אנו מתכוונים להפוך את האידיאל לשורת רווח ,מניסיונם של רבים וטובים בתחום המסעדנות אין התעשרות יש תשוקה לעשייה שמביאה פרנסה בצידה .
התכנית תכלול את הנושאים הבאים:
- מבוא
- סגנון המסעדה
- מיקום דרכי גישה וחנייה
- בניית תפריט
- משאבי אנוש
- שיווק ומכירות
מפתחות להצלחתה של מסעדה מורכב ממספר גורמים , סגנון ועיצוב המסעדה , קונספט , פרטי תפריט מיוחדים , אמנת שרות לקוחות , מה יגרום ללקוחות לחזור שוב , פינוקים מיוחדים וייחודיים , אמצעי בידור כגון סוג מוסיקת רקע הופעת אומן או הרכב מוסיקלי וכ”ו .
בשיווק כדי לתאר את המתחרים שלנו וכיצד אנו מתכוונים ליצור בידול וייחודיות מהם , אסטרטגיה שיווקית , פרסום ויחצנות ,המלצה חמה ממביני דבר בשיווק מסעדות זו ההמלצה מפה לאוזן שם טמון המטמון שם הדגש , איתור הלקוחות הטיפוסיים שאנו רוצים וכיצד נמקד את עצמנו בהם ונפתה אותם להיכנס ולהתארח אצלנו במסעדה ולצאת מחויכים .
בצד הכספי תמחור והמחרה של התפריט . עליות שוטפות כגון שכר דירה , שכר עבודה חשמל ותחזוקה ארנונה ומים ,תחזית דוח רווח והפסד לשלוש שנים לפחות , תזרים מזומנים לשלוש שנים כמובן חישוב נקודת איזון חורף קיץ , רישיונות ורגולציה .
תקציב הקמה לבניה ועיצוב , תפאורה ואביזרים , מלאי , מטבח על כול ציודו , מאיין מגיע הכסף ואופן המימון בעלים או בנק וכמה לשריין נזיל להון חוזר.
משאבי אנוש הוא סעיף חשוב מאוד במיון בעלי מקצוע והכשרה מתאימים למטבח מלצרות ושרות לקוחות ,מנהלי משמרות , התאמתם של כולם לאמנת השרות שנכתבה על ידי היזמים .
לקבלת יעוץ השאירו פרטים או חייגו – 03-9527350