צוות עבודה לא הופך להיות כזה אלה אם כן עשינו מספר דברים כדי שנוכל לומר לעצמנו שהקמנו צוות בעבודה ” צוות מנצח “.
חזון – חייבים לאתר מטרות מאתגרות שתרצו שהצוות שלכם ישיג, נגדיר גם כיצד אנו רוצים להראות כלפי הלקוחות, הספקים, קולגות, כיצד אנו מצטיירים בענייהם, מה הערך הנתפס שלנו ולכן יש צורך לנסח את החזון שלנו הצהרת כוונות שלנו וזה יתלה על קיר ולוח מודעות באופן בולט.
קשר קבוע – יש לוודא שאנו מיידעים את הצוות שלנו בדבר מוצרים חדשים, פרויקטים חדשים שיתופי פעולה חדשים, שינויים ומשימות חדשות וככול שנשתף יותר את הצוות כך גם יגלו הזדהות עם המטרות ושייכות, אין צורך לספר יותר מידי וגם לא פחות מידי רק את החיוני היות ועובדים לא אוהבים מצב של חוסר ודאות.
נגישות – אפשרו לעובדים לגשת אליכם באופן חופשי ולהעלות בעיות בעבודה או בתקשורת הבין אישית על מנת שתוכלו לתקן ולסייע לצוות שלכם, לכן אתם נמצאים שם כדי לעזור ולתאם כדי להיות אוזן קשבת לדון בבעיה ובפתרון, הסתובבו בין העובדים במשרדים באולם היצור הראו אכפתיות בצוות.
לבנות יחסי קרבה – צרו פגישות צוות לעדכון , תנו את כול המידע הדרוש לרצף העשייה, דעו לתת מילה טובה להישגיות, צרו גם פגישות לא פורמליות מחוץ למקום העבודה, עודדו את הצוות לבלות זמן איכות על מנת שיכרו אחד את השני טוב יותר.
האצלה – אין ספק שאתם מומחים בתחום שלכם ואולי הגיע הזמן לגלות את מומחיותם של אנשי הצוות שלכם ולדעת לנצל את הביצועים והיעילות שיכולים לתרום לכם בעבודה, לשחרר ולתת להם אחריות וגם לאפשר להם ללמוד קבלת החלטות ותוצאות, אין לכם מושג עד כמה אנשים מגיבים באופן מדהים טוב שהם מקבלים תחומי אחריות ושליטה על פרויקט או פס יצור או מוצר מסוים ואף פיתוחו, הם יכולים לספק לכם הצעות ופתרונות שלא חשבתם עליהם הם יסיעו לכם ליצור רצף וזרימה בעבודה.
דוגמה אישית – אתם לא תוכלו להניע צוות אם אתם לא תהוו דוגמה אישית, תשוקה ואכפתיות בעשיה, הציגו אמון בצוות אבל אל תציגו בעלות על הצוות .
משוב – תנו משוב על עבודת הצוות לטוב ולרע באופן בונה יש לעשות זאת בזמן ולא חודשים אחרי.
הצעה – תנו משמעות לתפקיד שלהם, סדנאות ותכניות הכשרה, הכרה והוקרה לאחריות מוגברת, תנו להם מקום גם בישיבות הנהלה לקבלת התרשמות מקיפה מהנעשה באולם היצור.
השג – כמו תמיד שיש השג יש לחגוג לתת הרגשה טובה לצוות , אני סומך עליכם שתדעו כיצד לעשות זאת תבורכו במעשה ידיכם.